Możliwość komentowania Rola sektora publicznego w edukacji i zdrowiu. została wyłączona

Rola sektora usług w globalnym łańcuchu dostaw.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem konwersji materii, który zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, aby oswobodzić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, jaki zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki wrzenia – dowiedz się więcej na witrynie internetowej wina. Wina mają prócz tego nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim skutkiem fermentacji, jednakowoż hydrolizy pektyn (znajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem przedsięwzięcia enzymów. Bo pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina obejmują mnóstwo mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, by usunąć tą kompozycja metylową, choć w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu.

1. Wiadomości

2. Pobierz teraz

3. Post

4. Dowiedz się więcej

5. O nas

Comments are closed.